Katten

Ik zou een kat/kitten willen aanschaffen, wat moet ik doen?
Er zijn verschillende manieren om een kat/kitten aan te schaffen. Je kan een kitten nemen bij een fokker vandaan, of een wat oudere kat uit een asiel. Er is een overvloed aan afgestane katten zowel jong als oudere katten.

Kitten of een oudere kat, Zoekt u een ras kat of een Europese korthaar (huis, tuin en keuken kat)?
Als je overdag werkt, kittens gaan vaak met z’n tweeën, is leuk maar ook double trouble maar een oudere kat vind vaker zijn eigen weg Een kat zoekt u uit, u niet de kat. Zoek niet op kleur, want daar zit vaak het verschil in qua karakter. Zwart/Wit: Staat op zich zelf en vaak wat feller met temperament Schildpad: Vaak zijn dat alleen de poezen, katers vind je bijna niet in die kleur Is een aanhankelijke dieren. Cypers: Een wisselvallige kat soms heel rustig en dan ook weer heel fel Rood: Vaak zijn dat alleen katers ze zijn vaak groot en aanwezig en willen er dan ook graag alleen erop uit gaan. Wit: Vaak zijn deze katten doof controleer dat, zeker als zij 2 verschillende ogen hebben Kunnen dus ook niet naar buiten of verblijven in een druk gezin Heb je een huis met veel spullen dan moet je zeker goed opletten. Een kat maakt zijn eigen pad, dus alles wat daar niet hoort gaat weg of stuk.

Is het waar dat katten alles stuk maken?
Dat is de meest gestelde vraag. In de natuur scherpen zij hun nagels aan allerlei voorwerpen, bomen,ander hout en klimmen de hele dag zodat de nagels kort blijven. Bij u in huis zullen waarschijnlijk geen bomen staan,dus kunt u het oplossen door een krab plank of krab paal in huis te nemen.

Hoe krijg ik mijn kat of poes zindelijk?
Als je besluit een kat in huis te nemen, moet je direct het dier in huis kennis laten maken vanaf de kattenbak. Doe je dat niet, dan zal hij de bak niet vinden en gaat hij het(zijn behoefte) in huis doen.

Is het houden van een kat/kitten een dure aangelegenheid?
Het houden van ieder huisdier kost natuurlijk geld. Als je overweegt een kat te nemen is er natuurlijk een verschil tussen een grote of kleine kat. De eerst kosten zijn natuurlijk bij een kitten de inentingen, en de aanschaf van het mandje, voederbak en natuurlijk het voer. Een inenting tegen ziektes komen al gauw bij de 150,00 Euro in de buurt en voor de kleine spulletjes kun je ook wel 100,00 Euro uittrekken. De voeders zijn heel erg verschillend van wat je neemt. Neem je Technical dan kost een zak van 15 kg rond de 80,00 en neem je bijv Competition dan betaal je voor 10 kg ongeveer 16,00 Euro. In het begin met een kitten zal je niet zo veel gebruiken, maar houdt er rekening mee dat hij of zij snel groeit.

Kan ik specifieke vragen over mijn katten stellen bij jullie?
U kunt bij ons alle vragen stellen betreffende een huisdier. Graag willen wij vragen horen van iedereen, zodat wij die mee kunnen nemen in onze website.