Honden

Ik zou een hond willen aanschaffen, wat moet ik doen?
Er zijn verschillende manieren om een hond aan te schaffen. Je kan een pup nemen bij een fokker vandaan, of een wat oudere hond uit een asiel. Kijk op het internet naar de rassen hoe ze zijn en welke het best bij je past Er is een overvloed aan afgestane honden zowel jong en wat oudere honden.

Hoeveel tijd moet ik aan mijn hond besteden?
Dat is een vraag die ook heel vaak bij ons gesteld word. Het liefs zouden wij zien dat u de gehele dag bij uw hond aanwezig bent. Nu is het wel zo dat een hond ook wel eventjes alleen kan zijn(boodschappen doen) Anders zou u zich moeten afvragen of een uitlaat service een oplossing kan zijn. Let wel. Als u een fulltime baan heeft, zou ik u niet aanraden een hond te nemen. Tenslotte neem je geen hond om hem of haar de gehele dag alleen thuis te laten.

Wat voor een hond zou het best bij mij passen?
Stel je zelf de vraag of je actief met de hond bezig wil zijn of alleen maar een paar keer per dag een rustig wandelingetje . Woon je groot of klein Heb je veel tijd voor een hond of juist weinig. Denk hier in ieder geval aan als je denkt een hond aan te schaffen.

Is het houden van een hond een dure aangelegenheid?
Het houden van ieder huisdier kost natuurlijk geld. Als je overweegt een hond te nemen is er natuurlijk een verschil tussen een grote of kleine hond. De eerst kosten zijn natuurlijk bij een pup de inentingen, en de aanschaf van mand, riem, voederbak en natuurlijk het voer. Een inenting tegen ziektes komen al gauw bij de 150,00 Euro in de buurt en voor de kleine spulletjes kun je ook wel 100,00 Euro uittrekken. De voeders zijn heel erg verschillend van wat je neemt. Neem je Technical dan kost een zak van 15 kg rond de 80,00 en neem je bijv Barca dan betaal je voor 20 kg ongeveer 40,00 Euro. In het begin met een pup zal je niet zo veel gebruiken, maar houd er rekening mee dat hij snel groeit

Hoe kan het dat sommige honden wel en andere juist niet luisteren?
Het is prioriteit dat je consequent bent tegen de hond, dat wat vandaag niet mag ook voor morgen geldt. Het is aan te raden een puppy cursus te nemen, let wel op dat je de cursus doet bij een instantie die wel verstand van honden heeft. Regelmatig worden wij door cursisten geattendeerd dat de cursusleider er geen verstand van blijkt te hebben en alleen uit financieel oogpunt cursussen geeft. Op de website van de Dierenbescherming staan erkende opleidingscentra’s.

Is het waar dat honden iedere dag verharen?
Ja dat is gedeeltelijk waar. Een kortharige hond verhaart iedere dag. Een langharige hond verhaart daar in tegen maar 2 keer per jaar.

Kan ik specifieke vragen stellen bij jullie ?
U kunt bij ons alle vragen stellen betreffende een huisdier. Graag willen wij vragen horen van iedereen, zodat wij die mee kunnen nemen in onze website.

Lees dit ook nog even.
Voed je de hond alleen op of met het gezin, laat ieder in het gezin de zelfde regeltjes hebben tegenover de hond, anders weet hij of zij niet waar het aan toe is. Als je de hond opvoedt, voedt dat ook de aanwezige kinderen op. De meeste ongelukken met een hond komen door de kinderen zelf. Bijv. de kluif afpakken, pesten en niet te vergeten grappig zijn tegenover het dier. Een dier weet niet het verschil tussen grappig of serieus. Denk ook eens aan een hond uit het asiel. Jaarlijks worden er in het asiel duizenden honden gedropt die graag een nieuw baasje willen hebben. De medewerkers van het asiel hebben alle informatie voor u, over welke hond het beste bij u en in het gezin zou kunnen passen. Mocht u besluiten een hond te nemen, kunt u altijd uw vragen naar ons toezenden.